Site Logo

Akademik

  • Makaleler
  • Projeler
  • Bildiriler
  • Kitaplar
  • Yönetilen Tezler
  • Dersler

Uluslararası

1

Kombucha as alternative microbial consortium for sourdough fermentation: Bread characterization and investigation of shelf life

KILMANOĞLU HİLAL, AKBAŞ MERYEM, YİĞİT ÇINAR AYCAN, DURAK MUHAMMED ZEKİ , Yayın Yeri: International Journal of Gastronomy and Food Science , 2024

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1016/j.ijgfs.2024.100903

2

Characterization of Solution Blow Spun Poly(Lactic) Acid Based Nanofibers Containing Sucuk Spice Mix Essential Oils

ÖZCAN İklime, SARICAOĞLU FURKAN TÜRKER, PARLAK MAHMUD EKREM, DAĞDELEN ADNAN FATİH, YİĞİT ÇINAR AYCAN, GÜL LATİFE BETÜL, DÜNDAR AYŞE NESLİHAN, TOSUN FATİH , Yayın Yeri: Springer Science and Business Media LLC , 2023

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1007/s10924-023-02761-w

3

Microencapsulated and Fresh Royal Jelly: Monitoring 10-HDA Content, Antibacterial and Antifungal Activity at Different Storage Periods

ULUBAYRAM NESLİHAN, YİĞİT ÇINAR AYCAN , Yayın Yeri: Brazilian Archives of Biology and Technology , 2023

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1590/1678-4324-2023220203

4

Quality properties and bioactive compounds of reduced-fat cookies with bee pollen

SÖKMEN Özen, ÖZDEMİR Sebahat, DÜNDAR AYŞE NESLİHAN, YİĞİT ÇINAR AYCAN , Yayın Yeri: International Journal of Gastronomy and Food Science , 2022

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1016/j.ijgfs.2022.100557

5

Encapsulated black garlic: Comparison with black garlic extract in terms of physicochemical properties, biological activities, production efficiency and storage stability

YİĞİT ÇINAR AYCAN, ALTUNTAŞ SEDA, DEMİRCAN HÜSEYİN, DÜNDAR AYŞE NESLİHAN, TANER GÖKÇE, ORAL RASİM ALPER , Yayın Yeri: Food Bioscience , 2022

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1016/j.fbio.2022.101979

6

The role of microencapsulation in maintaining biological activity of royal jelly: comparison with biological activity and bioaccessibility of microencapsulated, fresh and lyophilized forms during storage

DÜNDAR AYŞE NESLİHAN, YİĞİT ÇINAR AYCAN, ALTUNTAŞ SEDA, ORDU NESLİHAN, TANER GÖKÇE, DAĞDELEN ADNAN FATİH, DEMİRCAN HÜSEYİN, ORAL RASİM ALPER , Yayın Yeri: Journal of the Science of Food and Agriculture , 2022

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1002/jsfa.11905

7

Protective culture: Is it a solution to improve the quality of culture-free white cheese?

EREN VAPUR UFUK, CİNAR AYCAN, ALTUNTAŞ SEDA , Yayın Yeri: Journal of Food Processing and Preservation , 2022

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1111/jfpp.16432

8

Monitoring environmental microbiological safety in a frozen fruit and vegetable plant

CİNAR AYCAN, ONBAŞI ELİF , Yayın Yeri: Food Science and Technology , 2021

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1590/fst.10420

9

The addition of royal jelly to dairy probiotic dessert produced with predictive microbiology: Influence on physicochemical, rheological, microbial and sensorial properties

CİNAR AYCAN, ALTUNTAŞ SEDA, ALTUNTAŞ VOLKAN , Yayın Yeri: LWT , 2021

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2021.111444

10

Jasmonates induce Arabidopsis bioactivities selectively inhibiting the growth of breast cancer cells through CDC6 and mTOR

Bomer Moritz, Perez-Salamo Imma, V. Florance Hannah, Salmon Deborah, Dudenhoffer Jan-Hendrik, Finch Paul, CİNAR AYCAN, Smirnoff Nicholas, Harvey Amanda, Devoto Alessandra , Yayın Yeri: New Phytologist , 2021

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1111/nph.17031

11

Modelling of Listeria monocytogenes growth and survival in presence of royal jelly: a promising antibiofilm agent

ALTUNTAŞ SEDA, CİNAR AYCAN, ALTUNTAŞ VOLKAN , Yayın Yeri: Journal of Food and Nutrition Research , 2020

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttps://www.vup.sk/en/index.php?mainID=2&navID=34&version=2&volume=59&article=2170

12

The Presence of Mold in Chestnut Honey: Is a Risk Factor to Health?

CİNAR AYCAN , Yayın Yeri: FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN , 2020

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttps://www.prt-parlar.de/download_feb_2020/

13

Rheological and microstructural characterization of royal jelly at different temperatures

SARICAOĞLU FURKAN TÜRKER, CİNAR AYCAN, DEMİRCAN HÜSEYİN, ORAL RASİM ALPER , Yayın Yeri: Journal of Food Process Engineering , 2019

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.1111/jfpe.13285

14

DETERMINATION OF VARIOUS CHEMICAL PROPERTIES, TOTAL PHENOLIC CONTENTS, ANTIOXIDANT CAPACITY AND ORGANIC ACIDS IN LAUROCERASUS OFFICINALIS FRUITS

ŞAHAN YASEMİN,CANSEV ASUMAN,ÇELİK GÜLER,CİNAR AYCAN , Yayın Yeri: Acta Horticulturae , 2012

UluslararasıHakemliCAB DirectÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.17660/actahortic.2012.939.47

15

DETERMINATION OF ORGANOPHOSPHORUS PESTICIDE RESIDUES IN OLIVES GROWN IN BURSA, TURKEY

CANSEV ASUMAN,ŞAHAN YASEMİN,ÇELİK GÜLER,CİNAR AYCAN , Yayın Yeri: Acta Horticulturae , 2011

UluslararasıHakemliCAB DirectÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.17660/actahortic.2011.924.20

16

Antibacterial Activity and Chemical Constitutions of Olea europaea L.. Leaf Extracts

KORUKLUOĞLU MİHRİBAN,ŞAHAN YASEMİN,YİĞİT AYCAN,TÜMAY ÖZER ELİF,GÜÇER ŞEREF , Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION , 2010

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale

17

Chemical Characterization and Antifungal Activity of Origanum onites L. Essential oils and Extracts

KORUKLUOĞLU MİHRİBAN,GÜRBÜZ OZAN,ŞAHAN YASEMİN,YİĞİT AYCAN,KAÇAR OYA,ROUSEFF R , Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SAFETY , 2009

UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale

18

Antifungal Properties of Olive Leaf Extracts and Their Phenolic Compounds

KORUKLUOĞLU MİHRİBAN,ŞAHAN YASEMİN,YİĞİT AYCAN , Yayın Yeri: JOURNAL OF FOOD SAFETY , 2008

UluslararasıHakemliSSCIÖzgün Makale

19

The Effect of Potassium Sorbate, NaCl and pH on theGrowth of Food Spoilage Fungi

YİĞİT AYCAN,KORUKLUOĞLU MİHRİBAN , Yayın Yeri: ANNALS OF MICROBIOLOGY , 2007

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale

20

The Fungicidal Efficacy of Various Commercial Disinfectants Used in The Food Industry

KORUKLUOĞLU MİHRİBAN,ŞAHAN YASEMİN,YİĞİT AYCAN , Yayın Yeri: ANNALS OF MICROBIOLOGY , 2006

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale

21

Antifungal Activity of Leaf(Olea Europaea L.) Extracts from The Trilye Region of Turkey

KORUKLUOĞLU MİHRİBAN,ŞAHAN YASEMİN,YİĞİT AYCAN,İRKİN REYHAN , Yayın Yeri: ANNALS OF MICROBIOLOGY , 2006

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale

22

Mycoflora of Some Cheese Samples in Bursa, Turkey

KORUKLUOĞLU MİHRİBAN,YİĞİT AYCAN,ŞAHAN YASEMİN , Yayın Yeri: Indian Veterinary Journal , 2005

UluslararasıHakemliSCI-ExpandedÖzgün Makale

Ulusal

1

Bitki Korumada Mikrobiyal Pestisitlerin Kullanım Olanakları ve Etki Mekanizmaları

IŞIK Çiğdem, YİĞİT ÇINAR AYCAN , Yayın Yeri: European Journal of Science and Technology , 2022

UlusalHakemliTR DİZİNDerleme Makalehttp://dx.doi.org/10.31590/ejosat.1113033

2

Artemisinin Yield and Cyto/Genotoxic Properties of Naturally Grown Artemisia Annua L. in Uludag, Turkey

YAŞA BELKIS, ANGIN NAİLE, ERTAŞ MURAT, TUNA SİBEL, YİĞİT ÇINAR AYCAN , Yayın Yeri: Journal of Innovative Science and Engineering (JISE) , 2022

UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.38088/jise.1033063

3

Keşkül Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulanması

ONBAŞI ELİF, YİĞİT ÇINAR AYCAN , Yayın Yeri: Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2022

UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.20479/bursauludagziraat.953966

4

Ozon Gazının Antifungal Ajan Olarak Etkinliğinin Belirlenmesi

ARDA Beyza, ONBAŞI ELİF, ÖZTÜRK Ayşe, CİNAR AYCAN , Yayın Yeri: Gıda ve Yem Bilimi- Teknolojisi Dergisi , 2021

UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün Makale

5

ÇEVRESEL İZLEME PROGRAMI: GIDA ENDÜSTRİSİNDE MİKROBİYOLOJİK GÜVENLİĞİ DESTEKLEYEN ERKEN UYARI SİSTEMİ

ONBAŞI ELİF, CİNAR AYCAN , Yayın Yeri: GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , 2021

UlusalHakemliTR DİZİNDerleme Makalehttp://dx.doi.org/10.15237/gida.gd21105

6

Farklı ticari yıkama çözeltilerinin kiraz mikrobiyal kalitesi üzerine etkisi

Kaya Burcu, CİNAR AYCAN, SOBACI Ferda , Yayın Yeri: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , 2021

UlusalHakemliEndekste taranmıyorKısa Makalehttp://dx.doi.org/10.47769/izufbed.958125

7

FARKLI ÇİÇEK BALLARININ ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN BELİRLENMESİ

CİNAR AYCAN , Yayın Yeri: Uludağ Arıcılık Dergisi , 2020

UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün Makalehttp://dx.doi.org/10.31467/uluaricilik.687207

8

Phenolic Compounds of Olive by-products and their Function in the Development of Cancer Cells

CİNAR AYCAN,CANSEV ASUMAN,ŞAHAN YASEMİN , Yayın Yeri: Research Journal of Biological Sciences (BİBAD) , 2011

UlusalHakemliDOAJ: Directory of Open Access JournalsDerleme Makale

9

Fonksiyonel Bir Gıda: Ceviz

CİNAR AYCAN, ERTÜRK ÜMRAN, KORUKLUOĞLU MİHRİBAN , Yayın Yeri: Bahçe , 2005

UlusalHakemliTR DİZİNDerleme Makalehttps://dergipark.org.tr/tr/pub/bahce/issue/3349

10

Süt işletmelerine Önerilen Bazı Ticari Deterjanların Kullanım Olanaklarının Araştırılması

KORUKLUOĞLU MİHRİBAN, ŞAHAN YASEMİN, CİNAR AYCAN, BAŞOĞLU FİKRİ , Yayın Yeri: Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi , 2002

UlusalHakemliTR DİZİNÖzgün Makale

11

Mustafakemalpaşa (peynir) tatlısında bulunan küfler.

KORUKLUOĞLU MİHRİBAN, CİNAR AYCAN, ÖZMEN NEŞE , Yayın Yeri: Dünya Gıda , 2001

UlusalHakemliEndekste taranmıyorÖzgün Makale